next up previous
Next: About this document ...

KemiG-Fx Øvelser i Fysisk Kemi 2002.


GENEREL ORIENTERING.
(se også kursets hjemmeside kemigf.kiku.dk).



  1. Løbende information om kurset gives via kursets hjemmeside, og du har pligt til at holde dig orienteret her, enten via terminalerne i A109 eller hjemmefra via internettet. Hvis der er rettelser eller ændringer i de udleverede vejledninger, kan du også finde den information via hjemmesiden. Du kan også forvente at meddelelser fra kursets lærere f.eks. vedrørende raporter sendes til din officielle e-post adresse ...@kemistud.ku.dk . Du bedes derfor regelmæssigt se om der ligger post til dig her.

  2. Hvis du én gang har modtaget en tilbudt plads på KemiG-Fx øvelserne, kan du ikke forvente påny at få tilbudt en ordinær plads. Hvis du ikke får afsluttet øvelserne første gang, må du det følgende år tage til takke med en standby plads (d.v.s. hvis der bliver ledigt på grund af afbud, vil du få mulighed for at hoppe ind).

    Undtagelse kan kun forventes, hvis et uafsluttet kursus skyldes en uforudseelig social begivenhed.

  3. Hvis en tilbudt plads ikke afslås senest torsdag d. 1/2 kl. 1200, antages du at have modtaget pladsen.

  4. Øvelsestiden er fra 12:30 til 17:00. Du skal møde til tiden; den enkelte lærer, der har ansvaret for den pågældende øvelse den pågældende dag, afgør, om han/hun vil acceptere, at du kommer for sent. Hvis du kan forudse problemer med at komme til tiden, bør du i egen interesse træffe en aftale med den pågældende lærer.

  5. Hvis du ikke kan komme til en øvelsesdag, skal du melde afbud inden kl 12:00 på øvelsesdagen. Det kan ske telefonisk på 35320218, hvor der er tilsluttet en telefonsvarer eller ved e-post til Merete Torpe på met@kiku.dk (sørg for at lægge ordentlig besked: navn, øvelse, øvelsesdag og årsag til fravær).

    Hvis du melder afbud med god grund, kan du, inden for rimelige grænser, forvente at få tilbudt en erstatningsdag i slutningen af kursus.

    Hvis du udebliver uden afbud, risikerer du at miste din plads for resten af øvelseskurset.

  6. I forventes at møde forberedte til øvelserne. Hvis der er problemer med teorien, må I spørge læreren i øvelsestiden. Læreren er i alle tilfælde tilstede ved øvelsernes start for at hjælpe jer med at komme i gang med eksperimenterne.

  7. Øvelsespladsen skal efterlades i ordentlig stand; det benyttede udstyr skal være rengjort m.m. i overensstemmelse med forskrifter på øvelsespladsen. Det næste hold finder pladsen i den stand, I efterlader den i. Hvis I er utilfredse med et foregående holds oprydning, så sig det til dem.

    Inden I forlader lokalet, skal I udfylde den fortrykte forside til rapporten

  8. Hvert hold laver en rapport for hver øvelse. Hvis man laver en øvelse sammen med en anden student end ens sædvanlige makker, skal den fælles rapport over øvelsen laves af de to studenter, som har lavet øvelsen sammen. Hvis man laver øvelsen alene, må man også lave rapporten alene. En rapport skal indeholde (men ikke nødvendigvis i denne rækkefølge):

    a)
    Kort beskrivelse af øvelsens udførelse (eventuelt suppleret med henvisninger til vejledningen for så vidt angår detailler). Eventuelle afvigelser fra vejledningen skal beskrives klart.

    b)
    De opnåede måleresultater.

    c)
    En redegørelse for teorien (eventuelt suppleret med henvisninger til lærebog og vejledning for detailler i udledningen).

    d)
    De krævede beregninger og slutresultater (mellemregninger giver læreren bedre mulighed for at lokalisere fejl!).

    e)
    Svar på eventuelle supplerende spørgsmål.

    Til sidst underskrives rapporten af begge de studenter, som har lavet øvelsen, som en tilkendegivelse af, at rapporten er et fælles ansvar.

  9. Rapporterne afleveres indenfor en uge efter øvelsens udførelse med mindre andet aftales. Dette gælder også for rapporter, der afleveres efter afslutningen af den eksperimentelle del af øvelseskurset. Hvis de afleveres til tiden, kan de forventes rettet indenfor en uge fra afleveringsfristen.

    Hvis det er nødvendigt med rettelser, skal den rettede rapport afleveres senest en uge efter, at den er blevet udleveret til rettelse, med mindre andet aftales; i slutningen af kursus kan det dog blive nødvendigt med kortere frister.

    Hvis rapporterne afleveres til læreren personligt i øvelsestiden, kan denne med det samme afkrydse rapporten som afleveret. Så kan der ikke senere opstå tvivl, om I har afleveret den pågældende rapport.

    Læreren kan nægte at modtage en rapport, der afleveres for sent. Hvis I ikke kan nå at aflevere en rapport til tiden, er det klogest at aftale med læreren, hvornår I så skal aflevere den.

  10. Rapporten godkendes normalt ved en mundtlig gennemgang, hvor læreren forklarer fejl m.m.. Hvis fejlene skønnes væsentlige, vil læreren udlevere rapporten til rettelse.

    Hvis I, når I skal rette en rapport, skriver en ny version af rapporten (eller enkelte sider), skal den oprindelige version vedlægges, så at læreren kan se, hvad der skulle rettes.

    Det er jeres ansvar at finde læreren med henblik på at få godkendt rapporten, ikke omvendt.

  11. De godkendte rapporter udleveres til de studerende. Det er jeres ansvar at opbevare de godkendte rapporter, så at I kan fremvise dem, hvis der opstår tvivl om, I rent faktisk har fået godkendt øvelsen. Det er en god idé at checke de opslåede skemaer i øvelses- lokalet og i vandrehallens stueetage ved C-bygningen for at se, om den officielt registrerede status for jeres rapporter stemmer med jeres egen opfattelse.

  12. Vi godkender kun rapporter i det semester, hvor øvelserne er udført (d.v.s. ikke senere end 30. juni).





next up previous
Next: About this document ...
2002-02-07